20 éves a Humán Szolgáltató

Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a kerületi Humán Szolgáltató Központ, amely hátrányos helyzetű családoknak nyújt ingyenes szolgáltatást. A központ a családsegítő és a gyermekjóléti tevékenységén keresztül felkészült szakembergárdával segít az ügyfelek pszichés, gyermeknevelési, és szociális problémáin, akik még az adósságkezelésben is számíthatnak a szervezetre.

Az intézmény igazgatója, Kissné Tóth Katalin az aktuális szociális helyzetről szólva elmondta, a munkanélküliség jellemzi leginkább a kerületi családokat, így a a hozzájuk fordulókat elsősorban az álláskeresésben próbálják meg segíteni, ha másképp nem, hát közfoglalkoztatás formájában. – A gyerekek világában is a bizonytalanság okozza a legtöbb gondot, hiszen a szülők anyagi gondjai, kétségei átragadnak a gyerekekre, melyek neveletlenségben, droghasználatban és egyéb devianciákban nyilvánulnak meg – tette hozzá az igazgató, aki szerint a különvált szülők és gyerekek közötti kapcsolattartás is gyakran okoz problémákat.

A rendezvényen Dr. Molnár László szociális ügyekért felelős alpolgármester tartott prezentációt Újbuda szociális ellátási rendszeréről. Az alpolgármester elmondta, az elmúlt húsz évben olyan ellátórendszer alakult ki Újbudán, amely széles körben fedi le a szociális gondoskodást. Jelenleg a kerület öt intézményén keresztül (Szociális Szolgálat, Idősek Háza, Humán Szolgáltató Központ, Családsegítő Központ és Habilitációs Fejlesztő Központ) 4600 rászorulttal áll kapcsolatban. Az intézmények évente 1,5 milliárd forintból gazdálkodnak, ami a kerület költségvetésének 10%-át teszi ki. Ez jelentős vállalás – tette hozzá.

Az alpolgármester tovább ismertetve a számadatokat közölte, az önkormányzat összesen 31 ezer embernek nyújt pénzbeli támogatást, ezáltal pedig 2,5 milliárd forintot fordít szociális feladatokra. – Kijelentette, ez nem a büszkeségről szól, hiszen a számok azt jelzik, túl sokan nélkülöznek az országban, ez a tény pedig megújításra készteti az ellátórendszert. – A helyzet megváltoztatása érdekében újra kell gondolni a szociális rászorultság definícióját, meg kell szüntetni a szervezetek izolált működését, csökkenteni kell a rendszer rugalmatlanságát és a bürokrácia mértékét – foglalta össze a teendőket Molnár László, aki a fontos célok között említette a prevenció, az innovatív programok és az önkéntesség erősítését.

Az eseményen készült képeket a galériában nézheti meg.

 

(Forrás: ujbuda.hu – 2013. 06. 10.)

https://scamquestra.com/18-informaciya-ob-afere-iz-zagranicy-42.html

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!