A Diákolimpia díjkiosztó ünnepsége az Önkormányzat épületében

Idén 21. alkalommal került megrendezésre a Diákolimpia díjkiosztó ünnepsége az Önkormányzat épületében június 12-én. Az ünnepi köszöntőt Hoffmann Tamás polgármester tartotta, aki beszédében elmondta, hogy továbbra is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Újbudán minél többféle sportolási lehetőséghez hozzá lehessen jutni.

A 185 tanítási napból a versenyekkel töltött napok száma 145 volt. Az általános és közép iskolákat is beleszámítva 26 intézmény vett részt a küzdelemben. 17 sportág, összesen 92 versenyszámában mérték össze tudásukat a kerület diákjai, 4 általános és 2 középiskolás korcsoportban. 

A korábbiakhoz képest a sporteseményeken résztvevők száma több, mint 1500 fővel emelkedett. Közel 7000 diákot regisztráltak a versenyeken. Ezek a számok is tükrözik, hogy a kerület és Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. vezetői által két éve újraindított támogatási rendszer jól ösztönzi a pedagógusokat a versenyre történő mozgósításban. 

A legkiválóbb diákok és felkészítőik részére közel 1200 oklevelet adtak át, amelyet a diákok nagy része az iskolai tanévzáró ünnepségen vehet át iskolája igazgatójától.

 

(Forrás: ujbuda.hu – 2013.06.24.)

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!