Besegít a tanévkezdésbe az önkormányzat

Ingyenes tanszercsomaggal kedveskedik a kerületi alsó tagozatos gyerekeknek és családjaiknak Újbuda Önkormányzata. Az iskolakezdést megelőzően, a tanévnyitón évfolyamuknak megfelelő füzeteket, írószereket és rajzeszközöket vehetnek majd át a gyermekek.

Az előző évekhez hasonlóan idén szeptemberben is iskolakezdési csomagot kapnak az alsó tagozatos gyermekek Újbudán. A kerület ezzel is átvállalja a terhek jelentős részét a családoktól és könnyíti a gyerekek iskoláztatását.

A tanszercsomagot minden alsós a tanévnyitó ünnepséget követően kapja meg iskolájában. A csomagokban lesznek füzetek, írószerek és rajzeszközök, mind-mind az adott évfolyam elvárásának megfelelően.

Az egyik áruházlánc tájékoztatása szerint a náluk kapható legolcsóbb termékekből 20 ezer forintért lehet összeállítani a tanévkezdéshez szükséges alapcsomagot (a táskától kezdve a sporteszközökig), ám ha márkaterméket szeretnének a szülők, az 35–40 ezer forintba kerül.

Újbudán idén több mint 1100 kisiskolás kezdi meg tanulmányait az általános iskolák első osztályában, az alsó tagozatosok száma 4000, a felsősöké 3000 körül alakul. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában 15 általános iskola működik a kerületben.

Újbuda (2014. 08. 13.)

Szerző: htadmin

Ossza meg ezt a hírt!