Családbaráttá tenné a munkahelyeket a kerület

Karrier vagy család? Milyen eszközökkel hangolható össze a munka és a magánélet? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az önkormányzat azokkal a civil és vállalkozói partnerekkel együtt, akik a tavaly indított Családbarát programhoz csatlakoztak. A kétévesre tervezett program célja, hogy az önkormányzat házon belül és a munkahelyeken kedvező feltételeket teremtsen a családok számára.

Teljes szemléletváltásra ösztönzi a kerületi cégeket a Rugalmas munkahelyek – családbarát Újbuda néven, európai uniós támogatással indított program. Célja, hogy irányokat és lehetőségeket mutasson, meghatározva azokat a feltételeket, amelyek teljesítésével családbaráttá válhatnak a cégek, vállalatok. Eddig a Humán Szolgáltató Központtal, a Budapest Esély Nonprofit Kft.-vel és az Újbuda Prizmával jött létre az együttműködés, de az önkormányzat több százra bővítené a résztvevők körét. Az önkormányzat „Családbarát Vállalkozás Újbuda” címmel ismerné el a jövőben azokat a vállalkozásokat, amelyek legeredményesebben sajátították el a családbarát szemléletet.

A programhoz kapcsolód első információs napon kerületi vállalkozások és civil szervezetek képviselői jelentek meg. A tanácskozáson Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban felerősödött a kisgyermekes szülők azon igénye, hogy minél rugalmasabb feltételek mellett térhessenek vissza a munkaerőpiacra. A Családbarát Újbuda Program a munka és a magánélet összehangolásában segíti az embereket – tette hozzá. Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy a családbarát intézkedések remélhetőleg népszerűek lesznek a kerületben, a sikeres példák pedig inspirálóan hatnak majd.

A projekt három fő célt tűzött maga elé. Első a rugalmasabb szolgáltatások és munkaviszonyok kialakítása, ehhez a Budapest Esély Kft. szervez képzéseket, tréningeket. Második a kerületi kisgyermekellátó rendszer fejlesztése a Humán Szolgáltató Központ segítségével, harmadik pedig a családosok igényeihez jobban igazodó nyitva tartási és ügyintézési idő kialakítása.

Pirisi Károly, a Budapest Esély ügyvezetője szerint erősíteni kell a munkavállaló és munkáltató közötti kapcsolatot. Véleménye szerint hálás lesz, jobban teljesít és hű marad a dolgozó, ha munkaadója tekintettel van a családi életére. Így pedig mindkét fél elégedett lehet – tette hozzá.

A rendezvényen megjelenő IBM egyebek mellett rugalmas munkaidővel, otthoni munkavégzés lehetőségével, illetve a GYES-ről visszatérők részmunkaidős foglalkoztatásával támogatja a családos dolgozókat.

T.D. – ÚjbudaTV (2014. 03. 05.)

 

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!