Családi Sportnap a Nyékiben

Barátságos vízilabdameccs, szörfözés, és egy labdafejelő kupa is szerepelt a Nyéki Imre uszodában szervezett sportnap igencsak színes programjai között.

Az Újbuda Sportjáért Kft. rendezvényén a legkülönbözőbb ismert sportágakban mérethették meg magukat az újbudaiak, de a mozgás szerelmesei igazi újdonságokat is kipróbálhattak.

A Családi sportnapot a Fradi-OSC látványos mérkőzése nyitotta meg, a félidőben szinkronúszó bemutatóval szórakoztatták a közönséget. A megnyitón Hoffmann Tamás polgármester megjegyezte, az uszoda, eddig nem volt igazán kihasználva, a vízilabda meccsek bevezetésével és a Grosics Gyula iskola vizes osztályának elindításával azonban az ország egyik legkedveltebb sportága került be a kerület sportéletébe. 

A meccs közben az Érem utcai Sportcsarnok területén páros tenisz bajnokságon és asztalitenisz versenyen vehettek részt a változatos korosztályokban induló résztvevők. A nap egyik kuriózuma a Surfset fitness bemutató volt, amely a szörfözés varázslatos élményének átélését teszi lehetővé uszodai környezetben. A szervezők mindezek mellett zumba fitnessel mozgatták meg a strandolókat, délután pedig elindul a labdafejelő bajnokság is. 

A játék sokaknak ismerős lehet balatoni, vagy Velencei-tavi nyaralásaikról, amikor két bot alkotta kapuba kellett fejelni a strandlabdát. Az egyszerű játék azóta komoly sportággá nőtte ki magát, megalakult a Magyar Labdafejelő Szövetség, amely a Nyéki Imre Uszodában is a szervezésért volt felelős.

A sportnapon készült képeket ezen a linken nézheti meg.

(Forrás: Ujbuda.hu – 2013. 06. 10.)

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!