Körzeti rendőrörs nyílt Kelenföldön

Újabb Körzeti Megbízotti Irodát nyitott a rendőrség Újbudán. Ezúttal Kelenföldön, a Fejér Lipót utcában lesz állandó a rendőri jelenlét, szoros kapcsolatot fenntartva a helyi lakóközösséggel. A közösségi rendőrség gyakorlatát célként kitűző önkormányzat, valamint a kerületi rendőrkapitányság további irodák nyitását is tervezi, a következőt várhatóan Őrmezőn.
 

A kelenföldi lakótelep Fejér Lipót utcai panelházának földszintjén nyílt meg Újbuda második rendőrségi Körzeti Megbízotti Irodája. Berki Antal, a XI. kerületi rendőrkapitány még tavaly jelentette be, hogy 2014 első hónapjaiban három körzeti irodát nyit annak érdekében, hogy az indokolt területeken állandó rendőri jelenlét legyen.
A fejlesztés során a korábban bezárt rendőrségi irodákat alakították át a mai kor követelményeinek megfelelő, korszerű helyi bázisokká. A felújított helyiségekben 6 fős csoport kezdi meg a munkát, szoros kapcsolatot tartva a lakóközösséggel.

Azt szeretnénk elérni, hogy a gazdagréti lakók saját rendőreiknek tekintsék kollégáinkat, akik elsősorban a közterületen teljesítenek szolgálatot, de ezen kívül kisebb bűnügyek megoldásával is foglalkoznak majd. Ha egy probléma túllép a hatáskörükön, a kapitányság biztos hátteret nyújt számukra – mondta Berki Antal.

A lakótelep biztonságáért felelős csoport bázisa előtt Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István államtitkár és Berki Antal rendőrkapitány vágta át a szalagot. A kerület vezetője elmondta, a közösségi rendőrség gyakorlatát célként kitűző önkormányzat és a rendőrség további irodák nyitását is tervezi, a következőt várhatóan Őrmezőn adják át.

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!