KRESZ pályája lett a Hétszínvirág Óvodának

KRESZ pályát kapott az újbudai Hétszínvirág Óvoda. A fejlesztés mintegy 2,5 millió forintba került, melyet az önkormányzat és az óvoda alapítványa közösen finanszírozott. Az átadón Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

Átadták a Hétszínvirág Óvoda KRESZ pályáját. A fejlesztés mintegy 2,5 millió forintba került, melyet az önkormányzat és az óvoda alapítványa közösen finanszírozott. A szülői felajánlásokra 2008-ban létrehozott óvodai alapítványnak köszönhetően minden évben megújul valamelyik udvari játék, játszóhely.

A most átadott KRESZ pályának köszönhetően a gyerekek környezeti foglalkozásokon és szabad játék formájában ismerkedhetnek a gyalogos és a tömegközlekedés szabályaival, a közlekedésnél használt viselkedési normákkal. A foglalkozások elsősorban rollerhez és biciklihez kapcsolódnak, de az autós közlekedés is beépül a programba.

Nyáron is folyatódik az óvodai fejlesztés. Legközelebb két udvarrészt füveznek le mintegy 200-200 négyzetméteren, illetve várhatóan egy 50 négyzetméteres gumiborítású pályát is kialakítanak. Laczi Mátyásné az óvoda vezetője azt reméli, hogy a beruházás során öntözőberendezéssel is ellátott füves területen, minél tovább megmarad a növényzet.

 

HL (2014. 05. 11.)

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!