Pro Medicina díj a gyógyításért

Orvosokat, nővéreket, ápolókat és más egészségügyben dolgozó szakembereket ismertek el legutóbb a Polgármesteri Hivatal nagytermében. Újbuda Önkormányzata a Semmelweis nap alkalmából idén is Pro Medicina Újbuda kitüntetéssel és polgármesteri dicsérettel jutalmazta a kerületben évtizedek óta kiemelkedő gyógyító-megelőző munkát végző dolgozókat.

Hoffmann Tamás polgármester beveztőjében elmondta, a Semmelweis napon azt a szakérelmet, kitartást, emberiességet és szakmai alázatot szeretnék elismerni, amit a régóta forráshiánnyal küzdő szférában tevékenykedő egészségügyi dolgozók nap-mint nap tanúsítanak. A kerület vezetője arra is kitért, továbbra is terveik között szerepel a kerületi Gyermekegészségügyi Centrum létrehozása.

Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató arról tájékoztatott, öt polgármesteri dícséretet és négy pro medicina díjat osztanak ki, utóbbiak mellé pedig 100-400 ezer forint közötti jutalom is jár. A Pro Medicina díjat azonban a legtöbben magas presztizse miatt érzik nagy elismerésnek. A négy díjazott között 30 éve dolgozó védőnő, kardiológus, és urológus is volt.

 

(Forrás: ujbuda.hu – 2013.06.27.)

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!