Termelői almavásár a kerületben

Szabolcsi termelőktől vásárolhattak almát kedvezményesen a kerületiek a Bánát utca és a Fehérvári út sarkán. Az újbudai székhelyű Agrárgazdasági Kamara szorosabbra fűzné az együttműködést az önkormányzattal, ezért 5 tonna almát is szétoszt a kerületi általános iskolák között.

Győrffy Balázs az Agrárgazdasági Kamara elnöke kötelességnek érzi, hogy kerületi szervezetként segítsék a termelők és vásárlók közti közvetlen kapcsolat kiépítését. Úgy véli, a városiak lehetősége korlátozott, emiatt nagy hangsúlyt kell fektetni az őstermelői áruk elérésére. Az Agrárkamara célja, hogy helyzetbe hozza a termelőket, a fogyasztókat pedig olcsóbb vásárlási lehetőséghez juttassa.

Hoffmann Tamás polgármester szerint a kerületben sorra alakult gazdapiacok, valamint az önkormányzat krumpli-, hagyma- és almavásárainak népszerűsége már bebizonyította, hogy közös érdek nagyobb teret engedni az őstermelőknek, hogy a jó minőségű áru közvetlenül jusson el a vásárlókhoz.

Győrffy Balázs erősítené az önkormányzat és a kamara közti kapcsolatot, ezt szorgalmazza az almavásár és az iskolai adományakció is. A szabolcsi termelőktől származó 5 tonna alma a kerületi iskolák menzájára kerül és heteken belül várható újabb akció Újbudán.

LDF_5237

 

Szerző: htadmin

Ossza meg ezt a hírt!

Szóljon hozzá Ön is!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

buy essays cheap