Tömegeket vonzott a kerületi egészségnap

Családi Egészségnap volt hétvégén a Szent Kristóf Szakrendelőben. Az egész napos rendezvényen ingyenes egészségügyi fórumra, szűrésekre, mérésekre és bemutatókra várták az érdeklődőket. Az eseményen Pelczné Gáll Ildikó EP képviselő arról beszélt, Európában is az egészséges életmódra nevelésért küzdenek a képviselők.

 

Hosszú sorokban várakoztak a kerületiek szombat reggel a Szent Kristóf Szakrendelő előtt, hogy részt vegyenek az intézmény családi egészségnapján. Az rendezvényen a vérnyomás-, vércukor-, illetve koleszterinszint mérés mellett, speciálisabb szűrésekre is lehetett jelentkezni. A látogatók csontsűrűség mérésen, allergia, urológiai és szájüregi daganatszűrésen és szemvizsgálatokon is részt vehettek, de egészségügyi tanácsadás is várta az érdeklődőket.

A szűrővizsgálatok előtt Pelczné Gáll Ildikó EP képviselő beszélt a kormány egészségügyi rendszert javító, hatékonyságnövelő intézkedéseiről. Szerinte a kormány kiemelt feladata, hogy az eü intézményeket jó színvonalon tartsa és fejlessze, ezért sorra újulnak meg a szakrendelők, melyek között országos ellátottsággal bíró egészségfejlesztési irodákat is létrehoznak. Hozzátette: a fejlesztési források tekintetében hangsúlyos szerepet kap az egészség a következő hétéves ciklusban.

A képviselő említette, hogy Brüsszel nemrég az élelmiszerek címkézését szabályozta. Az termékek csomagolásán ezután nemcsak az összetételt (energia, zsír, fehérje, szénhidrát, rost) kell feltüntetni, hanem színjelzéssel is jelölni kell a tápanyagok mértékét.

T.D. – ÚjbudaTV (2014. 05. 26.)

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!