Új kapitány a kerület élén

Berki Antal, a kerület megbízott rendőrkapitánya először találkozott hivatalosan Újbuda polgármesterével, hogy sort kerítsenek bemutatkozó egyeztetésükre. —

 A képviselő-testület rövidesen jóváhagyhatja kinevezését, és helyreállhat a rend az átmenetileg kapitány nélkül maradt rendőrségen.

A rendőrezredes és rendőrségi főtanácsos beszámolójából kiderült, 30 éves pályafutása alatt széleskörű szakmai tapasztalatokra tett szert elsősorban a nyomozás és felderítés terén. 1984-ben nyomozóként kezdte karrierjét a VIII. kerületben, majd szakmai évei legnagyobb részét a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezető beosztásaiban töltötte. A Korábbi években többek között a Betörési Osztály és a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály Felderítő Alosztályának vezetői posztját látta el. A leendő kapitány arca sokaknak lehet ismerős, hiszen hosszú évek óta médiaszereplőként is tevékenykedik. Sokáig dolgozott a Zsaru magazinnak újságíróként, a közszolgálati csatornák rendőrségi műsoraiban riportokat szerkesztett , de még ma is a Kék fény rendőri szakértője. 

Hoffmann Tamás az egyeztetésen szakmai véleményét tudakolta a kerületről, mire a megbízott vezető elmondta, eddigi benyomásai alapján erős kapitányságot ismert meg, de mint mindenhol, itt is vannak fontos tennivalók. Szerinte a bűnügyi alosztályt és a parancsnoki állományt kell megerősíteni, és feltölteni kiváló szakemberekkel, ez lehet ugyanis a záloga a kiemelt bűncselekmények (rablás, autólopás, betöréses lopás) visszaszorításának és a hatékonyabb megelőző, felderítő munkának. 

A beszélgetés során megemlítette, hatékonyabbá tenné a kerület térfigyelő kamerarendszerét, hogy az nagyobb szerepet játsszon a bűnözők kézre kerítésében. Szerinte magas bekerülési költségéhez és drága üzemeltetéséhez képest a rendszer nem hozza a kívánt eredményeket. Berki Antal a VIII. kerületet hozta fel követendő példának, ahol a kamerák és a jól szervezett rendőri csapat segítségével egyes helyeken közel nullára esett vissza a bűncselekmények száma, így az értékes humán-erőt más területekre tudták irányítani. A megbízott vezető azt is megemlítette, a médiával való jó kapcsolatot különösen fontosnak tartja, szavai szerint a korrekt, hiteles tájékoztatás mellett kötelezte el magát.

T.D. – ÚjbudaTV (2013. 11. 08.)

Szerző: admin

Ossza meg ezt a hírt!