Utoljára ülésezett idén kerületünk képviselő-testülete

Sűrű év van mögöttünk, de hiszem, hogy minden, amit teszünk, a kerület javát szolgálja.
A célunk a következő évben is ugyan az, tenni Újbudáért és az itt élőkért.

 

December 18-án tartotta idei utolsó ülését Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete. Döntöttek többek között a fogyatékos személyek nappali ellátásáról, köznevelési kérdésekről, a Pro Cultura díjakról, valamint a grémium Szervezeti és Működési Szabályzatát rögzítő rendelet újraalkotásáról.

Napirend előtti felszólalásában, Molnár Gyula MSZP-s képviselő helyénvalónak tartotta a polgármester nyilatkozatát az M0-ás, illetve az autópályák bevezető szakaszának fizetőssé tételéről, amelyben Hoffmann Tamás előkészítetlennek nevezte az intézkedést. Molnár a kerület védelmében arra kérte a testületet, álljon a polgármester mellé és fogadjon el erről határozatot.

 

Hoffmann Tamás szerint nem ez a leghatékonyabb megoldás, hiszen például arról is volt korábban testületi határozat, hogy ne Őrmező legyen a 4-es metró végállomása. Az autópályákkal kapcsolatban elmondta, várhatóan nem lesz fizetős a bevezető szakasz használata, ezért a kerületben is kevesebb gondra kell számítani. Az érintett területeken hamarosan forgalomszámlálást végeznek, melynek eredménye dönti el, hogy milyen önkormányzati intézkedésekre lesz szükség.

 

Molnár László alpolgármester az önkormányzat szociális ellátórendszerének működéséről beszélt, válaszolva ezzel arra képviselői kérdésre, hogy mit tesz az önkormányzat azokért, akik a téli szünetben nem tudnak gondoskodni gyermekük étkezéséről. Elmondta, a rászoruló gyermekeknek elérhető a napi háromszori ingyenes étkezés az iskolákban. A hivatal felé 21-en jelezték, hogy az ünnepek alatt is igénylik az étkeztetést, őket látja el az önkormányzat.hf2

Szerző: htadmin

Ossza meg ezt a hírt!